FAQ Liesituulettimet

Liesituulettimet ja lisätarvikkeet

Suojaputken pidennys 

Jos sinulla on erityisen korkea huonekorkeus, on liesituulettimen suojaputkea mahdollista pidentää useimmissa tapauksissa. Me toteutamme pidennykset ja muut suojaputken räätälöinnit tilauksesta ja piirustuksen mukaan.

Suojaputken räätälöintiä ei voida toteuttaa jokaiselle liesituuletinmallille, joten tarkistathan asian jälleenmyyjältäsi.

Huomaa, että koska yksilöllisesti räätälöity suojaputki on mittatilaustyö, saattaa teräksessä esiintyä vivahde-eroja. Nämä erot tasoittuvat ajan myötä.

Mittatilaustöiden odotettu toimitusaika on noin 4 viikkoa piirustusten hyväksymisen jälkeen.

Keittotasoon integroitu liesituuletin/ Downdraft 

Innovatiiviset keittotason ja liesituulettimen yhdistelmäjärjestelmät sekä työtasosta ylösnousevat (downdraft) liesituulettimet vetävät ruoanlaitosta aiheutuvat käryt ja katkut suoraan alaspäin, jolloin katon korkeudella ei ole mitään merkitystä. 

Vaijereilla riippuva liesituuletin

Kolmas ratkaisu on valita vaijerikiinnitteinen liesituuletin. Koska vaijerien pituuksia voidaan säätää, haluttu korkeus on helppo asettaa. 

Seinään asennettava liesituuletin, jossa on taaksepäin johdettava poistoputki

Mahdollisuuksien mukaan, voit myös valita seinäkiinnitteisen liesituulettimen, jossa poistoputki johdetaan suoraan laitteen taakse. Tällä tavalla et tarvitse ylimääräistä suojaputkea ja liesituuletin voidaan kätevästi asentaa haluttuun korkeuteen.

 

Suojaputken Viistotus

Jos sinulla on vino sisäkatto, voidaan liesituulettimen suojaputki viistottaa useimmissa tapauksissa. Me toteutamme viistotukset ja muut suojaputken räätälöinnit tilauksesta ja piirustuksen mukaan.

Suojaputken räätälöintiä ei voida toteuttaa jokaiselle liesituuletinmallille, joten tarkistathan asian jälleenmyyjältäsi.

Mittatilaustöiden odotettu toimitusaika on noin 4 viikkoa piirustusten hyväksymisen jälkeen.

Katon alaslasku

Vinoon kattoon on mahdollista asentaa liesituuletinta varten valmistettu alaslasku, jolloin siihen voidaan asentaa lähes mikä tahansa kattoon integroitava tai kattokiinnitteinen malli. 

Keittotasoon integroitu liesituuletin/ Downdraft 

Innovatiiviset keittotason ja liesituulettimen yhdistelmäjärjestelmät sekä työtasosta ylösnousevat (downdraft) liesituulettimet ovat loistava ratkaisu silloin kun halutaan vähäeleinen ja avara lopputulos.  

Vaijereilla riippuva liesituuletin

Myös vaijerikiinnitteinen liesituuletin solveltuu hyvin vinoon sisäkatton, koska vaijerien pituuksia voidaan säätää halutulla tavalla. 

 

Kaikkien vaijerikiinnitteisten liesituulettimien mukana toimitetaan 1700 mm pitkä vaijerisarja. Erittäin leveät liesituuletinmallit tulee ripustaa kahdella sarjalla. Useimpiin vaijerikiinnitteisiin malleihin voidaan tarvittaessa tilata ylimääräinen jatke, vaijeri ja kaapeli, jotka asennetaan liesituulettimeen ennen lähetystä. Asennus sis. hintaan.

Kaikkien liesituulettimien vaijereita ei kuitenkaan voida pidentää. Kysy lisää lähimmältä jälleenmyyjältäsi.

Monet EICO-liesituulettimet voivat toimia sekä ilmaa kierrättävinä että hormiin liitettävinä. Jälkimmäisessä versiossa ilma johdetaan ulos rakennuksesta ja korvataan uudella, kun taas ilmaa kierrättävissä versioissa ilma puhdistetaan rasva- ja aktiivihiilisuodattimien avulla. Suodatuksen jälkeen ilma palautetaan takaisin huoneeseen. Huoneilma puhdistuu, kun se suodatetaan toistuvasti ja siksi poistoputkistoa ei ole tarpeen asentaa. Suodattimien säännöllinen puhdistus/ vaihto on tärkeä muistaa optimaalisen toiminnan ja raikkaan sisäilman varmistamiseksi. 

Huom. Suodattimet eivät poista höyryä, joten se tulee poistaa ylimääräisellä ilmanvaihdolla tai esim. talon keskusilmanvaihtojärjestelmän kautta.

Joissakin tapauksissa liesituuletinta ei ole mahdollista liittää hormiin, ja tällöin ilmaa kierrättävä versio on ainoa vaihtoehto. Suosittelemme asentamaan liesituulettimen hormiin aina kun mahdollista. 

Valikoimastamme löytyy kolme erilaista suodatinta, joiden käyttöiät ja puhdistustavat vaihtelevat:

KIERTOILMASUODATIN, HIILI (3-12 kk): Perinteiset aktiivihiilisuodattimet sisältävät hiilen rakeita, jotka suodattavat ja pidättävät ilmasta hajuja. Ilman tehokkaan puhdistamisen varmistamiseksi hiilisuodatin tulee vaihtaa säännöllisesti. Käytöstä riippuen suodatin on suositeltavaa vaihtaa joka 3. tai 4. kuukausi, jollei liiteasiakirjoissa toisin mainita.

KIERTOILMASUODATIN, LONG LIFE (3 vuotta ): Teknologisesti edistykselliset Long life -suodattimet ovat paljon tehokkaampia kuin perinteiset aktiivihiilisuodattimet ja niillä on myös pidempi käyttöikä. Long life -suodattimia ei tavallisesti vaihdeta uusiin, vaan ne pestään astianpesukoneessa, 65 ° C: ssa. Tämän jälkeen suodattimia kuivataan 20 minuuttia uunissa 100 ° C: ssa, ennen kuin ne asennetaan takaisin liesikupuun. Näiden yksinkertaisten huoltotoimenpiteiden avulla Long life -suodattimet takaavat tehokkaan ilmanpuhdistuksen jopa kolmeksi vuodeksi. 

KIERTOILMASUODATIN, KERAAMINEN (5 vuotta): Korkean suorituskyvyn keraamiset kiertoilmasuodattimet voidaan uudelleenaktivoida uunissa, 200 ° C: ssa n. 40 min ajan, jolloin ne
säilyvät tehokkaina jopa viisi vuotta. Keraamiset suodattimet puhdistavat ilman yli 80-prosenttisesti heti ensimmäisellä läpivirtauksella.

On erittäin tärkeää, että käytät ammattilaista liesituulettimen asennuksessa. Yleensä ei ole mahdollista sanoa etukäteen, kuinka kanavistot tulisi suunnitella, koska se riippuu keittiön yksilöllisistä olosuhteista. Siksi on välttämätöntä, että ammattitaitoinen ammattilainen arvioi tilanteen.

Hormiin liitettävissä malleissa lieisituulettimen käynnistäminen 2. tasolle noin 5- 10 minuuttia ennen ruoanlaiton aloittamista on erittäin suotavaa.

Oikeanlaisen ilmankierron varmistamiseksi, avaa ikkuna tai ovi, vähintään kuuden metrin päästä, samalla kun käynnistät liesituulettimen. Jos tämä ei ole mahdollista, voidaan myös käyttää lyhyempää etäisyyttä. Muista, että liesituuletin on hyvä jättää päällä, 2 tasolle, n. 15 minuutiksi vielä ruoanlaiton jälkeenkin.

Avaa ikkuna tai ovi, vähintään kuuden metrin päästä, samalla kun käynnistät liesituulettimen. Jos tämä ei ole mahdollista, voidaan myös käyttää lyhyempää etäisyyttä. Muista, että liesituuletin on hyvä jättää päällä, 2 tasolle, n. 15 minuutiksi vielä ruoanlaiton jälkeenkin.

Jos liesituulentinta ei voida liittää hormiin, voidaan useimmat EICO-liesituulettimet toimittaa myös ilmaa kierrättävinä. Muista, että kun ilmaa kierrättävä toiminto on käytössä, kaikki muut raittiin ilman tulolähteet (ovet, ikkunat) tulee olla suljettuina. 

 

Jos päätät sijoittaa moottorin katolle, ullakolle tai seinän ulkopuolelle, suosittelemme ostamaan ja asentamaan myös äänenvaimentimen. Tämä vähentää melua huomattavasti.

Kattoliesituulettimet: Kun huonekorkeus on max 250 cm lattian yläpuolella, imuteho on 700 m3 / h.

Viistomalliset liesituulettimet: Jos asennettu 45 cm päähän keittotasosta, imuteho on 600 m3 / h.

Yläkaappiin integroidut liesituulettimet: Jos asennettu korkeintaan 50-60 cm keittotason yläpuolelle, imuteho on 600 m3 / h.

Ulosvedettävät liesituulettimet: Jos asennettu korkeintaan 50-60 cm keittotason yläpuolelle, imuteho on 450 m3 / h.

Perinteiset liesituulettimet: Jos asennettu enintään 65 cm keittotason yläpuolelle, imuteho on 450 m3 / h.

HUOM: Turvallisuussyistä liesituulettimen etäisyys kaasuliedestä on AINA oltava vähintään 65 cm.

Kyllä, kun poistoputki halutaan vetää suoraan taaksepäin, tulee aina käyttää vertikaalista kylmäsuojaventtiiliä. Voit myös ostaa seinäläpiviennin, jossa on sisäänrakennettu kylmäsuojaventtiili. Seinälaippa seinälle kiinnittämistä varten sisältyy seinäläpivientisettiin.

Liesituulettimen rungon ja suojaputken värivaihtoehdot vaihtelevat eri mallien välillä. Jokaisen tuotteen värivaihtoehdot löydät tuotteen teknisistä tiedoista.

Paras putkityyppi jokaiselle mallille on kiinteä ja sileä. Joustavaa flex -putkea tulee käyttää vain jos se on välttämätöntä.

Kun alaspäin suuntautuvan ilman nopeus on suurempi kuin nopeus, jolla ilma normaalisti nousee, on tämä mahdollista. Tavallisessa NikolaTesla-mallissa tämä imuteho on ainakin viisi kertaa vahvempi, sillä se liikuttaa ilmaa jopa 5,1 m/s.

Ensiksi ilma imetään NikolaTeslan suodatinjärjestelmän läpi, jonka jälkeen se johdetaan sitä varten rakennettuun kanavaan.

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta rakentaa kanavaa puhaltamaan ilmaa rakennuksen ulkopuolelle, voit valita ilmaa kierrättävän version, jossa ilma puhdistetaan aktiivihiilisuodattimella ja puhalletaan kanaviston läpi takaisin huoneeseen. On tärkeää pitää ovet ja ikkunat suljettuina, kun kiertoilmatoiminto on käytössä.

Huomaa kuitenkin, että suodattimet eivät poista höyryä. Se on poistettava ylimääräisellä ilmanvaihdolla tai esimerkiksi talon ilmanvaihtojärjestelmän kautta.

Poistoilmatoiminen liesituuletin puhaltaa epäpuhdasta ilman ulos rakennuksesta erillistä poistoputkistoa pitkin ja näin huolehtii ilmanvaihdosta.

Kiertoilmatoiminen liesituuletin puhdistaa ilman kierrättämällä sen toistuvasti rasva- ja aktiivihiilisuodattimien läpi ja takaisin huoneeseen. Kiertoilmaversiossa suodattimien säännöllinen puhdistus/vaihto on ehdotonta.

Huom. Suodattimet eivät poista höyryä, vaan se tulee poistaa ylimääräisellä ilmanvaihdolla tai esim. talon keskusilmanvaihtojärjestelmän kautta.

 

Ulkoinen moottori kannattaa valita, jos haluat saavuttaa matalamman äänitaso, mutta se on myös erittäin hyödyllinen, jos haluat joustavan ratkaisun, jolla on suurempi imuteho.

Erona on se, että SM mallin mukana EI TULE moottoria, vaan se tulee ostaa erikseen. Kun taas EM mallin mukana tulee ullakolle asennettava ulkoinen moottori. SM malli on paljon joustavampi ratkaisu, mutta EM malli on usein kätevämpi ratkaisu.

Pääsääntö on, että liesituulettimen tulee olla ainakin yhtä leveä kuin liesitaso, mutta se voi olla myös leveämpi. Integroidut kattoliesituulettimet voivat olla jopa n. 10-20 cm leveämpiä kuin keittotaso korkeamman etäisyyden vuoksi.

EICO toimii yhteistyössä monenlaisten keittiö- ja kodinkonemyymälöiden kanssa, joista suurimmalla osalla on yleensä tuotteitamme esillä. Emme kuitenkaan voi taata tätä. Joten, jos etsit jotain tiettyä mallia, on järkevää ottaa yhteyttä lähimpään jälleenmyyjääsi ja tarkistaa asia.  

Elica ja Faber ovat molemmat markkinoiden johtavia liesituuletinvalmistajia, joiden kanssa olemme tehneet yhteistyötä jo vuosien ajan. 

Elica on alansa kiistämätön johtaja maailmassa. Italian vahvat käsityöperinteet yhdistettynä innovatiiviseen muotoiluun tekevät Elica-liesikuvuista ainutlaatuisia luokassaan. Jo 70-luvun alusta lähtien tämä italialainen valmistaja on mullistanut markkinat - huipputeknologialla, yksityiskohtien kunnioittamisella ja korkealuokkaisella laadulla. Juuri näistä syistä Elicasta on tullut maailman suurin design liesituuletin- ja liesikupuvalmistaja.

Faber on myös italialainen liesituuletinvalmistaja, joka on toiminut ilmanvaihdon parissa jo yli 60 vuotta. Faber ei valmista pelkästään käytännöllisiä keittiölaitteita, vaan myös esteettisiä design-tuotteita, jotka viimeistelevät keittiösi ilmeen. Faber oli ensimmäinen, joka toi markkinoille äänenvaimennuselementtejä, ja nykyään kaikki heidän liesikuvut on varustettu patentoidulla Silk Act -järjestelmällä, jonka ansiosta ne ovat erittäin hiljaisia. Nykyään, Faber on maailman toiseksi suurin liesituuletinvalmistaja.

Jos mahdollista, käytä asennuksessa aina kiinteitä poistoputkia. Valitse lyhyin mahdollinen kanavaveto ja käytä aina poistoputkea, seinäläpivientiä ja muita osia, joiden halkaisija on sama kuin liesituulettimen tiedoissa ilmoitettu poistoputken halkaisija (joidenkin mallien halkaisija on 120 mm, mutta useimmiten halkaisija on 150 mm.). Älä koskaan tee 90 asteen kulmia Flex-putkella - käytä sen sijaan kiinteää poistoputkea. Varmista myös, että 90 asteen kulma tehdään niin kauas itse liesituulettimesta kuin mahdollista. 

Asennus ja vianmääritys

Kaasuhellan päälle asennettaessa tulee muutama erityissääntö ottaa huomioon.

Määräysten mukaan liesituulettimen etäisyys kaasuhellasta tulee olla vähintään 65 cm:ä, mutta jotkut mallit tulee asentaa vielä korkeammalle (katso aina tarkat ohjeet käyttöohjeista).  

Uudisrakennuksissa kaasulieden kanssa käytettävän liesituulettimen tulee aina olla poistoilmatoiminen. 

On erittäin tärkeää varmastaa aina, että poistoputken halkaisija on sama kuin liesituulettimessa olevan ilma-aukon halkaisija. On myös tärkeää ottaa huomioon, että jos halkaisijaa pienennetään, pienenee myös imukapasiteetti huomattavasti, kun taas äänitaso nousee. Vanhoissa taloissa kanavan halkaisija on usein 100 tai 125 mm:ä, kun taas nykyään käytetään 150 mm:n halkaisijaa.

Veden tiputus johtuu todennäköisesti eristyksen puutteesta suhteessa poistokanavaan. Öljyn tai rasvan tapauksessa tämä voi johtua siitä, että suodatinta ei ole puhdistettu tai liesituulettimen poistokanava on liian pitkä.

Varmista ensin, että poistoputkien mitat ovat oikeat. Lisäksi suosittelemme käyttämään kiinteitä putkia (aina kuin mahdollista) koska niiden suorituskyky on huomattavasti tehokkaampi kiiteän ja sileän pinnan ansiosta. 

 

Varmista aina ensiksi, että rasvasuodatin on puhdas. Seuraavaksi tulee varmistaa, että poistokanavan putkien halkaisijat ovat oikean kokoiset ja että ne on asennettu käyttöoppaan mukaan. Tämä voi johtua myös siitä, että pakoputkilla ei ole oikeita mittoja tuotteen käyttöoppaan mukaan. Viimeiseksi on syytä tarkistaa, ettei kylmäsuojaventtili ole tukossa. Se on yleinen vika, mikä ilmenee yleensä asennuksen aikana.

 

Sijoita liesituuletin aina tuotteen mukana toimitetun käyttöoppaan mukaisesti. Kiinnitä erityistä huomiota siihen, että liesituulettimen etäisyys keittotasosta on määräysten mukainen.  

Voit soittaa meille +45 9882 3999 tai kirjoittaa sähköpostia osoitteeseen support@eico.dk, ja tilata uudet LED-valot. Muista aina ottaa kuva tuotteen tyyppikilvestä ennen kuin otat meihin yhteyttä. Tyyppikilpi löytyy rasvasuodattimien takaa ja sen avulla voimme tunnistaa laitteesi.  

Katso myös lyhyt video LED-valojen vaihdosta:

 

Jos tuotteen takuu on vielä voimassa, voit ottaa meihin yhteyttä tällä lomakkeella. Jos tuote ei kuulu enää tuotetakuun piiriin, kirjoita meille viestiä osoitteeseen eico@eico.fi ja liitä mukaan kuva tuotteen tyyppikilvestä. Löydät tyyppikilven liesituulettimen rasvasuodattimen takaa.

Jos liesituuletin käy samalla teholla, voi se johtua poisto-olosuhteiden virheestä. Voit tarkistaa tämän irrottamalla poitoputken ja antamalla liesituulettimen käydä "vapaasti". Korjaustoimenpide on mahdollista suorittaa itse, mutta suosittelemme ottamaan yhteyttä korjaajaan tai sähköasentajaan.

Kylmiin tiloihin asennetut ulkoiset moottorit on aina eristettävä moottorin ja sähköasennuksen suojaamiseksi. Usein ulkoisen moottorin mukana toimitetaan tarvittava eristyslaatikko - muutoin sen voi aina ostaa erikseen.

Useimmiten tämä johtuu siitä, että yhteyttä ei ole muodostettu oikein. Käyttöoppaasta löydät yksityiskohtaiset ohjeet, miten nämä tulee kytkeä toisiinsa.

Tyyppikilpi löytyy aina liesituulettimen sisältä, rasvasuodattimien takaa. Tyyppikilpi on yleensä hopeanharmaa etiketti, jonka avulla tuote voidaan tunnistaa. Jos pyydämme sinulta tietoja tuotteen tyyppikilvestä, voit ottaa siitä kuvan ja lähettää meille osoitteeseen eico@eico.fi

Sähkökatkon tai "kaatumisen" sattuessa liesituuletin ei enää vastaa näppäimistön käskyihin. Tässä tapauksessa sinun on irrotettava yksikkö virtalähteestä ja kytkettävä sitten uudelleen.

Jos ohjaat liesituuletinta kaukosäätimellä, yritä ensiksi yhdistää ne toisiinsa.

Jos ongelma ei ratkea, ota yhteyttä meidän Tukitiimiin.

Jos liesituulettimen näytöllä vilkkuu valo, on se todennäköisesti merkki siitä, että suodatin tulee puhdistaa tai vaihtaa (vaikkakin tämä merkkivalo vaihtelee eri mallien välillä - jossakin malleissa valo ei vilku). Suodattimen puhdistuksen/vaihdon merkkihälytys tulee katkaista manuaalisesti painamalla virtapainiketta ja vilkkuvaa LED:iä samanaikaisesti noin. 3 sekunttia, kunnes merkkivalo lakkaa vilkkumasta. 

 

Ylläpito

Ennen puhdistusta tai huoltoa, katkaise aina virta joko irrottamalla pistoke tai sammuttamalla pääkytkin.

Liesituuletin tulee puhdistaa säännöllisesti sekä ulkoisesti että sisäisesti (ainakin yhtä usein kuin rasvasuodattimet puhdistetaan).

Muiden kuin ruostumattomasta teräksestä valmistettujen kupujen puhdistus tulee tehdä pehmeällä liinalla, sekä nestemäisellä neutraalilla pesuaineella ja lämpimällä vedellä.

Puhdistusaine tulee lisätä liinalle, eikä suoraan liesikuvulle. 

Hioma-aineita sisältäviä tuotteita ei saa missään tapauksessa käyttää.

Älä käytä aggressiivisia puhdistusaineita, kemiallisia liuottimia tai öljypohjaisia tuotteita, jotka voivat jättää jäämiä, jotka voivat heikentää pintaa.

Rasvansuodattimet on puhdistettava n. kahden viikon välein neutraalilla nestemäisellä pesuaineella.

Puhdistus voidaan tehdä käsin tai astianpesukoneessa. Jos käytät astianpesukonetta, valitse hellävarainen ohjelma, n. 65 -70 astetta.

Astianpesukoneessa pesemisen jälkeen metallisessa rasvasuodattimessa saattaa esiintyä hienoja värimuunnoksia, mutta nämä eivät vaikuta suodattimen tehokkuuteen.

NikolaTesla-liesituulettimessa on sisäinen pohja-astia, johon kaikki ylivaluva neste kerääntyy. Tämä pohja-astia voidaan tyhjentää pohjassa olevan venttiilin kautta.

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Ota meihin yhteyttä