FAQ Viinikaapit

Viinikaapit

Vestfrost tekee yhteistyötä valittujen keittiö-, kodinkone- ja viinikauppiaiden kanssa. Kutsumme heitä Vestfrost WineParter Plus jälleenmyyjiksi.

Jokaisen viinikaapin tuotesivulla voit nähdä kuka jälleenmyy kyseistä tuotetta. Muista kuitenkin ottaa yhteyttä jälleenmyyjään etukäteen, varmistaaksesi löytyykö heiltä juuri etsimäsi malli.

 

Voit ostaa sekä extra hyllyjä, lämpömittareita ja muita lisätarvikkeita joko paikallisesta Vestfrost-jälleenmyyjältä tai meidän omasta lisätarvike verkkokaupasta.

 

  1. Kaappi, jossa on yksi lämpötilavyöhyke on kätevä silloin kun halutaan säilyttää viiniä, jolla on samat ilmastotarpeet  (+/- 2 - 3 ˚C). Koska lämpö nousee ylöspäin, kaapin pohjalla lämpötila on n. 10-11˚C, kun taas kaapin yläosassa se voi olla 12-13˚C. Suosittelemme käyttämään lämpömittaria tarkkojen lämpötilojen mittaamiseen. 

  2. Kaksoislämpötilavyöhyke eli Dualzone kaappi on jaettu kahteen eri lämpötilavyöhykkeeseen tilanjakajalla.Tämän ansiosta viinikaappia voidaan käyttää sekä säilytys - että tarjoilutarpeisiin. Kaksi vyöhykettä löytyy pääasiassa pienemmistä viinikaapeista. 

      
  3. Monivyöhykeviinikaapissa on kaksi eri lämpötila-aluetta. Mutta koska alueita ei ole erotettu toisistaan tilanjakajalla, sekoittuvat lämpötilavyöhykkeet kolmanneksi lämpötila-alueeksi viinikaapin keskiosassa. Monivyöhykeviinikaapissa voidaan siten säilyttää eri tyyppisiä viinejä, joilla on eri ilmastotarpeet.   

Viinikaapin tärkeimmät ominaisuudet ovat ylläpitää tasaista lämpötilaa, varmistaa minimaalinen tärinä, vähentää altistumista valolle (UV-suojan avulla), vähentää hajuja (hiilisuodattimen avulla) ja ylläpitää asianmukaista ilmankosteutta.

Punaviini tulisi varastoida 12–14 asteen lämpötilassa, joka on sama lämpötila kuin tuottajan omassa viinikellarissa.

Jos pidät punaviinisi liian viileänä, viinin kehitys pysähtyy tai vähenee huomattavasti.

Jos varastoit punaviiniä liian kuumassa, viini kehittyy hyvin nopeasti.

Jos punaviini altistuu liialliselle lämpötilan vaihteluille, se voi aiheuttaa viininmaun happamoitumisen.

Jos viini altistuu pakkaselle, se menettää sekä makunsa että luonteensa.

Kun säilytät valko- tai roseviiniä viinikaapissa, varmistat oikean lämpötilan, estät UV-säteilyä ja vähennät ilman aiheuttamaa haittaa. Lisäksi viinikaappi varmistaa oikean tarjoilulämpötilan ja mahdollistaa viinin eksklusiivisen esillepanon. 

Jos hankit viinikaapin, varmistat viinillesi optimaalisen mikroilmaston, joka vastaa myös viininvalmistajan viinikellarin ilmastoa. Suojaat viiniäsi sekä lämpötilan vaihteluilta, värähtelyiltä, ​​UV-säteilyltä että muilta vaikutuksilta, jotka voivat vaikuttaa viinin makuun  ​- ja tottakai varmistat, että viini kypsyy oikein. Lisäksi viinikaappi varmistaa, että viinillä on oikea tarjoilulämpötila.

Vestfrostin viinikaappi on tanskalainen viinikaappi, joka tarjoaa korkeaa laatua kohtuulliseen hintaan. Vestfrostilla on yli 25 vuoden kokemus viinikaappien tuotannosta. Heidän viinikaapit on testattu perusteellisesti myös ravintola-alalla. Vestfrostin Viinikaapeissa on laaja valikoima ainutlaatuisia toimintoja, jotka suojaavat ja säilyttävät arvokasta viinikokoelmaasi optimaalisesti.

Käsittelemätön puu estää ei-toivotut makuhaitat, joita voi koitua esim. lakkakäsittelystä. Lisäksi ne lisäävät viinikellarin tunnetta viinikaapissasi.

1 - Koko ja sijoitus 
Kun valitset oikeaa viinikaappia mieti, kuinka monta pulloa haluat säilyttää, ja pitäisikö viinikaapin seisoa vapaasti seinää vasten, integroida keittiöelementtiin tai seisoa vierekkäin muiden viinikaappien kanssa?

Muista myös lämmitin, jos kaappi sijoitetaan viileään ympäristöön. Lämmitin pitää viinikaapin lämpötilan vakaana, vaikka huoneen lämpötila olisi vain 10 astetta. Muista myös valita viinikaappi, jossa on matala melutaso, jos sinulla on avokeittiö.

2 - Viinin tyyppi

Jos sinulla on suurempi viinikokoelma, jolla on samat varastointitarpeet, kaappi, jossa on yksi lämpötila-alue on silloin erityisen kätevä. Useat lämpövyöhykkeet takaavat optimaalisen ilmaston sekä pitkäaikaiseen varastointiin viinikaapin alaosassa että samanaikaisesti käyttövalmiiseen säilytykseen viinikaapin yläosassa. Monivyöhykekaappi sopii erinomaisesti erityyppisille viineille, koska lämpötila nousee vähitellen ylöspäin kaapissa.

3 - Muotoilu

Haluatko tyylikkään muotoilun, jossa on integroidut kahvat koko oven korkeudella, sävyllisen lasioven ja mustan kehyksen. Vai haluatko mieluummin kaapin, jossa on  ruostumattomasta teräksestä valmistettu runko ja vakiokahva? Kun valitset oikeaa viinikaappia kiinnitä huomiota myös kaapin muotoiluun.

Asennus ja vianmääritys

Tämä voi johtua siitä, että lauhteen tyhjennysputki on tukossa. Se sijatsee viinikaapin takana. Kuivaa viinikaapin pohja liinalla ja puhdista putki ja poistoaukko vanupuikolla. Voit välttää ongelmat puhdistamalla putken säännöllisesti.

Viinikaapit sisältävät kierrätettäviä materiaaleja. Kun hävität kaapin, irrota pistoke johdosta ja poista ovet. Hylätty kaappi, jossa on ovet, voi olla hengenvaarallinen lapsille. Kiinnitä huomiota voimassa oleviin ympäristömääräyksiin ja kysy neuvoa kuntasi kierrätyskeskuksesta.

Tämä riippuu kaapin ilmastoluokasta (ilmoitettu tyyppikilvessä kaapin sisällä tai takana).
Ilmastoluokka / Sallittu huonelämpötila
SN: +10 °C til +32 °C
N: +16 °C til +32 °C
ST: +18 °C til +38 °C
T: +18 °C til +43 °

Mahdolliset syyt voivat olla, että kaappi on vinossa ja / tai lepää muita keittiöelementtejä vasten. Suorista kaappi vatupassilla / tai siirrä kaappi pois keittiöelementin tai kodinkoneen vierestä.

Mahdollisia syitä voivat olla liian matala lämpötila-asetus ja / tai liian korkea huonelämpötila. Aseta korkeampi lämpötila ja / tai varmista hyvä ilmanvaihto.

Useimpien viinikaappien oven kätisyys voidaan vaihtaa. FZ 515 W, FZ 419 W, FZ 414 W ja FZ 214 W mallien kätisyys voidaan vaihtaa lisämaksusta. Lisäksi vaaditaan, että FZ 515 W malliin asennetaan erityyppinen alusta.

Täysin normaali melu on seuraavaa:
Kolina => Moottorit käyvät (esim. Jäähdytysyksiköt, tuuletin).
Kehräävä => Kylmäaine virtaa putkien läpi.
Napsautus => Moottori, kytkin tai solenoidiventtiilit päälle / pois päältä.
Natina=> Automaattinen sulatus suoritettu.

Korjausta vaaditaan, jos:
Kaappi heiluu => Suorista kaappi vatupassilla. Säädä ruuvijalat tai työnnä jotain alle.
Kaappi koskettaa muita huonekaluja => Siirrä kaappia siten, että se ei kosketa huonekaluja tai muita kodinkoneita.
Säiliöitä tai hyllyjä ei ole asetettu oikein tai ne ovat jumissa => Tarkista irrotettavat osat ja aseta ne tarvittaessa paikalleen.
Koskeeko pullot tai astiat toisiaan kaapissa? => Tässä tapauksessa varmista yksittäisten pullojen ja astioiden välinen etäisyys.

Tyyppikilpi löytyy aina viinikaapin sisäpuolelta - oikealta puolelta. Tyyppikilpi on yleensä hopeanharmaa tarra, jonka avulla yksittäinen kaappi voidaan identifioida. 

Huolto

Kun virta on kytketty irti virtapainikkeesta, voidaan viinikaapin puhdistus aloittaa. Käytä haaleaa vettä  (enintään 60 ° C), johon on lisätty vähän pesuainetta. Älä käytä hankaavia puhdistusaineita. Käytä pehmeää liinaa. Pese pesuaine pois puhtaalla vedellä ja kuivaa huolellisesti. Älä päästä vettä ohjauspaneeliin.

Ruostumattomasta teräksestä tai alumiinista valmistetut ovet puhdistetaan parhaiten niille tarkoitetulla puhdistusaineella ja pehmeällä liinalla. Älä koskaan käytä klooria sisältäviä puhdistusaineita, hankausjauhetta tai teräsvillaa.

Viinikaapin aktiivihiilisuodatin tulee vaihtaa noin kerran vuodessa. 

Usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia viinikaapeista.

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Ota meihin yhteyttä