10/31/2022

Tehokas liesituuletin? Älä unohda suodattimen vaihtoa.

Jos keittiössäsi on EICO-liesituuletin, jossa on ilmankierrätys aktiivihiilisuodatimen kautta, älä unohda puhdistaa tai vaihtaa suodatinta - muuten liesituuletin menettää tehonsa ja imukykynsä.

Rules

EICOlla on paljon liesituuletinmalleja, joissa ilmankierrätys tapahtuu huoneilmaan. Ruoanvalmistuksen aikana muodostuva käry puhdistetaan ensin rasva- ja hajusuodattimilla, jonka jälkeen ilma kierrätetään huoneeseen. Huoneilma puhdistetaan kierrättämällä se toistuvasti aktiivihiilisuodattimien läpi.

Aktiivihiilisuodattimella varustetussa liesituuletinmallissa on erittäin tärkeää, että suodattimet huolletaan kunnolla. Ne on puhdistettava tai vaihdettava säännöllisesti. Kuinka usein tämä tulisi tehdä, riippuu siitä, mikä suodatinratkaisu sinulla on.

FAQ: Hyödyllistä tietoa liesituulettimista 

Erilaiset suodatintyypit

Suurin osa EICO:n liesituulettimista on varustettu jollain seuraavista suodatinratkaisuista. Suodattimesta riippuen on olemassa useita suosituksia siitä, kuinka usein suodatin tulee puhdistaa tai vaihtaa:

Kiertoilmasuodatin, hiili (3-12 kk): Tämä perinteinen suodatin sisältää hiilenjyviä, jotka keräävät ja varastoivat hajuja. Ilman tehokkaan puhdistuksen varmistamiseksi suodatin on vaihdettava säännöllisesti. Käytöstä riippuen on suositeltavaa vaihtaa suodatin n. 3 tai 4 kuukauden välein, ellei käyttöohjeessa toisin mainita. Erikoisstandardien kierrätyssuodattimien keskimääräinen käyttöikä on n. yksi vuosi, mikä on yli kaksinkertainen verrattuna perinteiseen vakiokierrätyssuodattimeen.

Kiertoilmasuodatin, Long Life (3 vuotta): Useat EICO:n liesituuletinmallit ovat varustettuja teknisesti edistyneellä Long Life -suodattimella. Tämä suodatin on tehokkaampi kuin perinteinen hiilisuodatin ja sillä on myös erittäin pitkä käyttöikä. Tyypillisesti sitä ei tarvitse vaihtaa, vaan se pestään astianpesukoneessa enintään 65 asteessa. Sen jälkeen suodatinta on kuivatettava 20 minuuttia 100-asteisessa uunissa ennen kuin se asennetaan takaisin liesituulettimeen. Kun tätä yksinkertaista huolto-ohjelmaa noudatetaan, Long Life -suodatin voi taata tehokkaan ilmanpuhdistuksen jopa kolmeksi vuodeksi.

Kiertoilmasuodatin, keraaminen (5 vuotta): Tehokkaat keraamiset suodattimet voidaan uudelleen aktivoida, kun niitä pidetään 200 asteisessa uunissa 40 minuutin ajan. Uudelleen aktivoinnin jälkeen ne puhdistavat tehokkaasti ilmaa enimmillään jopa viisi vuotta. Huoneilma puhdistuu samalla kun se kiertää suodattimen läpi toistuvasti.Keraamiset suodattimet puhdistavat ilmaa yli 80 prosenttia ensimmäisellä ilmankierrätyksellä.

Ole erityisen varovainen, etteivät suodattimet poista höyryä. Hyöry tulee poistaa erillisen ilmanvaihdon, esim. talon oman ilmanvaihtojärjestelmän kautta.

FAQ: Täältä löydät vastaukset kaikkiin liesituuletinkysymyksiisi