09/20/2022

Mitä viinijääkaapin eri lämpötilavyöhykkeet tarkoittavat?

Ennen kuin päätät, minkä viinikaapin valitset, on hyvä tietää miten viinikaappi toimii lämpötilavyöhykkeiden suhteen.

Yksi viinikaapin tärkeimmistä ominaisuuksista on säilyttää viini oikeassa ja tasaisessa lämpötilassa. Tämän lisäksi on hyvä perehtyä siihen, tarvitsetko viinikaappiisi erilaisia ​​lämpötilavyöhykkeitä. Kysymykseen ei kuitenkaan ole "oikeaa" tai "väärää" vastausta, koska se riippuu pitkälti tarpeistasi ja siitä, millaisia viinejä säilytät kaapissasi.

Kolme eri lämpötilavyöhykettä

Viinikaapin lämpötilavyöhykkeissä on periaatteessa kolme eri vaihtoehtoa: yksittäinen lämpötilavyöhyke, kaksoisalue (kaksi vyöhykettä) ja monivyöhyke. 

Yksittäistä lämpötilavyöhykettä käytetään, kun sinulla on yksi viinilaji, joka tarvitsee saman ilmaston (+/- 2 - 3 ˚C). Lämpötila nousee yläsuuntaan ja kaapin alaosan voi säätää 10-11˚C jolloin kaapin yläosan lämpötilaksi tulee n.12-13˚C. Voit vapaasti käyttää lämpömittaria lämpötilan seuraamiseen. 

Kaksoislämpötila-aluetta kutsutaan myös kaksoisalueeksi. Se tarkoittaa, että viinijääkaappi on jaettu kahteen alueeseen, jotka on erotettu tilanjakajalla. Kaksi vyöhykettä löytyy pääasiassa pienemmistä kaapeista. Kaappeja voidaan käyttää yhdistettyinä säilytys- ja tarjoilukaapeina. 

Monivyöhykkeessä on kaksi eri lämpötila-aluetta. Alueita ei ole jaettu, ja siksi kaksi lämpötila-asetusta sekoitetaan kaapin keskellä, jolloin saadaan ylimääräinen kolmas vyöhyke. Multizone-kaappiin mahtuu erilaisia ​​ilmastovaatimuksia vastaavia viinejä ja samalla voidaan varmistaa tarjoiluvalmiit viinit kaapin yläosassa. 

Tutustu Vestfrostin viinikaappimalliin täältä