Liesitasot

Keraamiset liesitasot

Keraamiset liesitasot EICOlta

Tehokas keraaminen liesitaso toimii kotikokin parhaana apuvälineenä, kun keittiössä loihditaan maistuvia herkkuja. Tämä keittotasotyyppi on yksi yleisimmistä tasoista kotimaisessa keittiössä ja siihen on hyvä syy: keraaminen liesitaso on tyylikäs, tehokas, helppo pitää puhtaana ja erinomainen ostos kohtuulliseen hintaan. 

Keraaminen keittotaso näyttää ulkoisesti samalta kuin induktiotaso. Pinnan alta se on kuitenkin täysin erilainen. Keraamisen keittotason keittoalueet sijaitsevat erittäin korkeaa lämpötilaa kestävän lasipinnan alla. Toisin kuin induktiotasossa, keittoastian megneettisuus ei muodosta lämpöä keittoastiaan vaan lämpö muodostuu keittoalueiden alla olevista lämpövastuksista, jotka säteilevät lämpöä keittoalueella olevaan astiaan. Keraamisen keittotason kanssa voi käyttää kaikentyyppisiä kattiloita ja pannuja. 

Keraaminen liesitaso – helppo pitää puhtaana 

Lasikeraamisissa keittotasoissa on kauttaaltaan tasainen ja sileä pinta, joka on myös tyylikkään kaunis. Keittotaso on helppo ja nopea puhdistaa, verrattuna esimerkiksi vanhempiin liesiin, joissa on valurautalevyt.  

Keraaminen liesitaso puhdistetaan sille erityisesti tarkoitetulla terälastalla, jolla on helppoa poistaa tason pintaan palanut ja pinttynyt ruoka. Puhdistus tehdään vasta silloin, kun keittoalueet ovat jäähtyneet, ei niiden ollessa kuumia.  

Keraamisen liesitason pinta on jaettu induktiotason tapaan keittoalueisiin, jotka on merkitty esim. ympyröin tai ristein. Keraaminen taso voidaan upottaa keittiön työtasoon tai sijoittaa vapaasti työtason päälle. 

Onko sinulla kysyttävää?