JÄÄKAAPIT

Integroitu vai erillinen jääkaappi

Ensimmäinen asia, joka tulee ottaa huomioon uutta jääkaappia ostaessa, on valita joko integroitavan tai erillisen, ts. vapaasti sijoitettavan jääkaapin välillä. 

Integroitavien jääkaappien etuna on niiden ulkonäkö. Kun jääkaappi on upotettu keittiön kalusteisiin, se pysyy piilossa eikä häiritse keittiön muuta sisustusta. Näin lopputuloksesta tulee yhteinäisempi. 

Vapaasti sijoitettavan jääkaapin etuna on se, ettei ympärillä olevaa ilmanvaihtoa tarvitse miettiä niin paljon. Vapaasti sijoitettavaa jääkaappia voidaan myös siirtää helpommin paikasta toiseen.

 

 

Jääkaappien osto-opas
Vestfrost jääkaappi

Kuinka suuri jääkaapin tulisi olla?

Seuraava asia, jota kannattaa harkita ennen uuden jääkaapin ostamista, on tarvittava kapasiteetti. Oikean kokoisen jääkaapin vallinnassa on tärkeää ottaa kotitalouden koko, ostotottumukset ja ennen kaikkea yksilölliset tarpeet huomioon.

 

Kuinka laskea tarvittava jääkaapin koko?

Jääkaappien tilavuus annettaan aina litroina. Hyvä nyrkkisääntö on, että jääkaapin kapasiteetin tulee kattaa 100 litraa kotitalouden ensimmäistä hankilöä ja 50 litraa jokaista seuraavaa henkilöä kohden. Tämä tarkoittaa, että esim. nelihenkinen perhe tarvitsee noin 250 litran jääkaapin.

 

 

Mitä toimintoja tarvitset jääkaappiisi?

Seuraavaksi tulee miettiä, mitä toimintoja odotat uudelta jääkaapiltasi. Varmista ainakin, että uusi jääkaappi kattaa samat toiminnot, joita olet tottunut käyttämään arjessasi. Vestfrostin jääkaapeista löytyy myös useita älykkäitä toimintoja, jotka tekevät arjestasi entistä sujuvampaa. Huom. alla mainitut toiminnot eivät koske jokaista Vestfrostin jääkaappia. Tarkista erikseen jokaisen jääkaapin kohdalta, mitä toimintoja kussakin mallissa on mukana.

Vestfrost jääkaappi

SUPER-COOL -TOIMINTO

Aktivoi Super-cool -toiminto käyttöön ennen kuin lähdet ruokaostoksille ja jääkaappi on valmis juuri ostamiasi ruokatarvikkeita varten ilman että lämpötila nousee liian korkeaksi jääkaapissa. Jääkaapin lämpötila palaa tietyn ajan kuluttua automaattisesti takaisin edelliseen lämpötila-asetukseen.

IDEALFRESH -LAATIKKO

IdealFresh-toiminnolla vihanneslaatikon kosteustasoa voidaan säätää, jolloin tuoreiden hedelmien ja vihannesten tuoreus ja maku voidaan säilyttää pidempään.

ULTRAFRESH

UltraFreshin avulla jääkaapissa olevat epämiellyttävät hajut neutraloidaan ja erilaiset ruokaa pilaavat hiukkaset ja kaasut poistetaan. Tulet huomaamaan, että tuoreiden hedelmien ja vihannesten säilyvyys pitenee. UltraFresh voidaan ostaa lisätarvikkeena  niihin malleihin, joiden vakiovarustukseen se ei kuulu. 

TÄYSAUTOMAATTINEN SULATUS JÄÄKAAPISSA

Jääkaappia ei enää tarvitse sammuttaa sulatusta varten. Tämä tapahtuu sen sijaan automaattisen sulatusjärjestelmän avulla. Lauhdevesi johdetaan jääkaapin takaosaan, mistä se haihtuu.

COLD AIR FLOW

Toiminto auttaa varmistamaan vakaan lämpötilan
tuulettimen avulla, joka jakaa kylmää ilmaa tasaisesti kaapissa.

ECO -ASETUS

Tätä toimintoa käytetään energiansäästöasetuksena vähäisemmän käytön (oven avaamisen) tai poissaolon aikana. Tällä tavoin ECO-toiminto varmistaa optimaalisen lämpötilan ja säästää samalla virtaa.

Life hack - lisää tilaa jääkaappiin

Täyttyykö kotitaloutesi jääkaappi virvoitusjuomista? Siinä tapauksessa kannattaa harkita pullojääkaapin tai viinikaapin hankkimista. Näis saat jääkaappiisi lisää tilaa sekä säilytät virvoitusjuomasi optimaalisissa olosuhteissa. 

Katso lisää

KAAPPIPAKASTIMET

Vestfrost

Integroitu vai erillinen kaappipakastin

Myös kaappipakastimia on saatavana sekä kalusteisiin integroitavana että vapaasti sijoitettavana. Niihin pätevät samat periaatteet kuin jääkaappeihinkin.

Monet haluavat sijoittaa jääkaapin ja kaappipakastimen vierekkäin keittiöön, jolloin säilytystila saadaan maksimoitua. Tämä ratkaisu näyttää myös hyvältä riippumatta siitä ovatko kaapit integroitu vai vapaasti sijoitettu keittiöön.  

Kuinka suuri kaappipakastimen tulisi olla?

Kuten jääkaapin kohdalla, myös kaappipakastimen kohdalla on tärkeää miettiä, kuinka paljon kotitalous tarvitsee pakastustilaa.  Kuten sanottu, jokaisella on erilaiset tarpeet, ja siksi myös pakastimia löytyy monissa eri koossa.

 

Kuinka laskea tarvittava kaappipakastimen koko?

Löytääksesi kotitaloudellesi optimaalisen kokoisen pakastimen, voit käyttää laskennassa seuraavaa nyrkkisääntöä: yksinasuva tarvitsee 50 litraa pakastintilaa. Jokaista lisähenkilöä kohden lisätään noin 30 litraa pakastintilaa.

Vestfrost
Vestfrost

Mitä toimintoja tarvitset kaappipakastimeesi?

Myös kaappipakastimen kohdalla tulee miettiä, mitkä toiminnot ovat sujuvan arjen kannalta välttämättömiä kotitaloudellesi. Alle olemme listanneet muutamia älykkäitä ominaisuuksi, joita voit Vestfrost-kaappipakastimelta odottaa. Huom. alla mainitut toiminnot eivät koske jokaista Vestfrostin kaappipakastinta. Tarkista erikseen jokaisen kaappipakastimen kohdalta, mitä toimintoja kussakin mallissa on mukana.

FREEZERSHIELD

FreezerShield teknologialla pakastin toimii paikoissa, joissa lämpötila voi laskea jopa - 15°C:een. Tämän ominaisuuden ansiosta pakasteet voidaan säilyttää pakastimessa turvallisesti ilman sulaamisen riskiä.

NOFROST -TEKNOLOGIA

Manuaalinen sulatus on nyt menneisyyttä, koska sulatusjärjestelmä tekee tämän automaattisesti ilman, että se vaikuttaa pakastimen lämpötilaan.

SUPER-FREEZE -TOIMINTO

Ota tämä pakastustoiminto käyttöön pakastettaessa suuria määriä ruokaa. Kun pakastusprosessi on ohi, aseta pakastin takaisin aloituspisteeseen. Tämä voidaan tehdä joko automaattisesti tai manuaalisesti mallista riippuen. Nopean jäätymisen etuna on jääkiteiden vähäinen tuotanto, joten ruoan laatu säilyy parempana.

FINGER TOUCH -OHJAUS

ELEKTRONINEN LÄMPÖTILANSÄÄTÖ JA -KONTROLLOINTI

Elektronisen termostaatin avulla voit olla varma että asettamasi lämpötila pysyy juuri oikeana jääkaapissa tai pakastimessa. Lämpötila on helppo lukea digitaaliselta näytöltä.

Ovihälytys ja lämpötilan nousun ilmaisin

Jos kaappikapastimen ovi on jäänyt vahingossa auki tai jos lämpötila kaapissa nousee asetetuista arvoista, antaa kaappipakastin hälytyksen.

JÄÄKAAPPIPAKASTIMET

Jääkaappipakastin on myös vaihtoehto

Jääkaappipakastin on käytännöllinen, koska se sisältää sekä jääkaapin että pakastimen samassa tuotteessa, joten sille on myös helppo löytää tilaa keittiöstä. Vestfrostin jääkaappipakastimissa on usein jääkaappi päällä ja pakastin kaapin alaosassa. Joissakin pienemmissä malleissa on pieni pakastelokero jääkaapin yläosassa.

Kuten muutkin jääkaappi- ja kaappipakastinratkaisumme, myös jääkaappipakastimia on saatavilla niin vapaasti sijoitettavina kuin integroitavina malleina.

Vestfrost
Vestfrost

Mitä toimintoja tarvitset jääkaappipakastimeesi?

Myös jääkaappipakastimista löytyy useita näppäriä toimintoja, jotka tekevät arjesta mukavampaa. Huom. alla mainitut toiminnot eivät koske jokaista Vestfrostin jääkaappipakastinta. Tarkista erikseen jokaisen jääkaappipakastimen kohdalta, mitä toimintoja kussakin mallissa on mukana.

ION TECH

ION Tech on älykäs teknologia, joka neutraloi
hajut, pölypartikkelit ja vähentää bakteerien
määrää jääkaapissa.

KYLMÄ JUOMA -TOIMINTO

Juomien intensiivistä jäähdytystä varten tämä tila
voidaan aktivoida 5-30 minuutin välillä. Toiminto
toimii paikallisesti pullohyllyyn asetettujen juomien kohdalla.

WINTER -ASETUS

Jos ympäristön lämpötila on alle 16 ° C, tämä toiminto on aktivoitava. Talviasetus varmistaa, että jääkaapin lämpötila on yli 0 ° C ja pakastimen lämpötila on alle -18 ° C myös alhaisissa lämpötiloissa.

HOLIDAY -TOIMINTO

Tämän toiminnon avulla voidaan pitää tyhjä jääkaappi päällä pidempien poissaolojen tai lomien aikana ilman että muodostuu pahaa hajua. Pakastin toimii normaalisti ja tyhjä jääkaappi asetetaan energiaa säästävään valmiustilaan

MULTI COOLING

Saattaa vaihdella eri mallien välillä, mutta yleisesti toiminto auttaa varmistamaan vakaan lämpötilan tuulettimen avulla, joka jakaa kylmää ilmaa tasaisesti kaapissa.

KITCHENFIT

Kitchenfit-jääkaappi on suunniteltu erityisesti ottaen huomioon kaapin koko ja muoto suhteessa muuhun keittiöympäristöön. Tämä voi sisältää, että jääkaapin syvyys ja ovien saranat sovitetaan tavalla, jolla jääkaapin ovi on linjassa standardi keittiön ovien kanssa.

Asennus – Vestfrost-mallien älykkäät ominaisuudet

Kaikissa Vestfrost-jääkaapeissa, pakastimissa ja jääkaappipakastimissa on lauhdutin takana.  Kun lauhdutin on takana, sivulle ei siis tarvita ylimääräistä tilaa tuuletusta varten kuten silloin, kun lauhdutin on tuotteen sivulla.

Vestfrostin jääkaapin tai pakastimen jalat ovat itse kaapin alla, eivät aivan kaapin reunalla. Tämä tarkoittaa, että jääkaappi voi seistä keittiön kaapissa normaalisyvyydellä ilman, että jalat näkyvät.

 

Vestfrost