Liesitaso liesituulettimella EICO

Avara keittiö ilman näköesteitä

Liesi ja liesituuletin ovat välttämättömiä jokaisessa keittiössä, joten miksi niitä ei yhdistäisi yhteen ja samaan laitteeseen. Induktiotaso-liesituuletin on innovatiivinen ratkaisu, joka on samaan aikaan erittäin tyylikäs, tehokas sekä hienoeleinen, ja siten sopii muotoilultaan täydellisesti nykypäivän keittiötrendeihin. Yhdistelmämalli on helppo sijoittaa lähes minne tahansa, vaikka keittiösaarekkeeseen tai suoraan ikkunnan eteen, ja se ei luo näköestettä ja vie tilaa kuten perinteiset liesituulettimet. Siksi se onkin erinomainen valinta etenkin avokeittiöihin.

Liesitaso liesituuletin

Liesitasoon integroidun liesituulettimen edut

Liesitaso-lieistuulettimilla on useita etuja, joihin kannattaa tutustua, jos harkitset uuden liesituulettimen ostamista.

 1. Saat suuremman suunnitteluvapauden keittiön pohjaratkaisun suhteen.
 2. Saat usein hiljaisemman ratkaisun kuin perinteinen liesituuletin.
 3. Saat avaran näkyvyyden ilman silmien korkeudella roikkuvaa liesituuletinta - ja vältät samalla lyömästä päätäsi liesituulettimeen.
 4. Saat minimalistisen ja tyylipuhtaan lopputuloksen.
 5. Saat yhdistelmälaitteen, joka on erittäin helppo puhdistaa
 6. Saat paremman sisäilman, koska käry ja höyry poistetaan nopeammin ja tehokkaammin
 7. Saat yhdistelmälaitteen, jonka käyttö on helppoa ja käyttäjäystävällistä
 8. Saat parhaan ratkaisun ruoanlaitosta peräisin olevien ultrahienojen hiukkasten poistamiseen

Usein kysyttyä

Alle olemme koonneet joukon usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia, jotka toivon mukaan auttavat sinua oikean mallin valinnassa.

Miten liesitasoon integroitu liesituuletin toimii?

FAQ #1

Toisin kuin perinteiset liesituulettimet, jotka imevät höyryä ja käryä ylöspäin, liesituulettimella varustetut keittotasot imevät höyryä ja käryä alaspäin kattiloista ja pannuista ennen höyryn nousemista ilmaan.

Liesituulettimella varustetuissa liesitasoissa tekniikka toimii siten, että ilmaan kohdistuva vetovoima alaspäin on voimakkaampi kuin kattiloiden ja pannujen lämpönoste. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta tuulettaa ulos, voit valita huoneilmaan palauttavan liesituuletinmallin, joka käyttää kierrätyssuodatinta ilman puhdistamiseen.

Suurimmassa osassa valikoimamme tuotteita on automaattitoiminto, joka kytkee liesituulettimen päälle, kun aloitat ruoanlaiton. Toimintoa kutsutaan autoaspiraatioksi ja se varmistaa, että liesituulettimen imuteho säätyy automaattisesti riippuen käytössä olevien keittolevyjen lukumäärästä.

Keittäminen liedellä, jossa on integroitu liesituuletin tuottaa vähemmän ruoan hajua ja höyryä, mikä tarkoittaa myös sitä, että sisäilma sekä keittoalueen lähellä olevat huonekalut ja tekstiilit pysyvät puhtaampina.

Onko liesitasoon integroitu liesituuletin yhtä tehokas kuin tavallinen liesituuletin?

FAQ #2

Liesitasoon integroitu liesituuletin on niin tehokas, että se vastaa useimpien ihmisten tarpeita. Tämä johtuu osittain siitä, että imu on lähempänä ruoanlaittoa kuin perinteisessä liesituulettimessa. Vähentämällä liesituulettimen etäisyyttä kattiloihin, joissa muodostuu rasva- ja vesihöyryjä, saat tehokkaamman ratkaisun. Liesituuletin, jossa on pikemminkin poisto- kuin kiertoilmanvaihto, on tehokkain ratkaisu.

Kaikki EICOn malliston liesitaso-liesituulettimet, kuten muutkin mallistomme liesituulettimet, on suunniteltu täyttämään tavanomaisen kotitalouden normaalin käytön tarpeet. Liesitaso-liesituulettimissa liesituulettimen imunopeus m/s on imutehon mittari ja kertoo, kuinka nopeasti ilma liikkuu - ja näin ollen, millä tehokkuudella höyry ja käryt imeytyvät ruoanlaitosta.

EICO Phantom -sarjan malleissa on markkinoiden suurin teho, jopa 10,6 m/s. Tämä on mahdollista, kun alaspäin imettävän ilman nopeus on voimakkaampi kuin nopeus, jolla höyry ja käry normaalisti nousevat. 

Olennainen tekijä liesituulettimen tehokkuuden kannalta on oikea putkisto. Jos putkisto on vääränlainen, paraskaan liesituuletin ei lopulta ime optimaalisesti.

Lue lisää putkiratkaisuistamme täältä.

Mitä tapahtuu, jos kattila kiehuu yli liedellä, jossa on integroitu liesituuletin?

FAQ #3

Kaikki EICOn liesitaso-liesituulettimet on valmistettu siten, että ne kestävät normaalin päivittäisen käytön ilman, että sinun tarvitsee huolehtia.

Jos nestettä kiehuu yli liedelle, sen puhdistaminen on yhtä helppoa kuin minkä tahansa esim. pöydälle kaatuneen nesteen pyyhkiminen. Liesitason puhdistus voi vaihdella hieman malleittain, mutta yhteistä kaikille on, että sileä keraaminen lasipinta on helppo puhdistaa. Pyyhi neste kankaalla, kun liesi on jäähtynyt, jotta se ei tartu kiinni. 

Rasvasuodattimet on helppo irrottaa ja ne voidaan puhdistaa helposti astianpesukoneessa. Ja itse liesituulettimeen valunut neste kerääntyy erilliseen astiaan, joka tyhjennetään tarvittaessa. Se, miten nesteenkeräysastia tyhjennetään vaihtelee malleittain. 

 

Millainen on integroidun liesituulettimen äänitaso?

FAQ #4

Kuten kaikkien muidenkin liesituulettimien kohdalla, äänitaso vaihtelee sekä mallin että valitun tehotason mukaan. Korkeammista tasoista syntyy tietysti enemmän melua. Liesituulettimien äänitaso ilmoitetaan aina dB(A)-yksikössä.

Jos tarkastelemme valikoimamme malleja, äänitasot ovat seuraavat:

Riippuen siitä, kuinka tehokas liesituuletin sinulla on, sen ei aina tarvitse toimia korkeimmalla tasolla. Ihannetapauksessa liesituuletin pystyy käsittelemään normaalin kypsennyksen tasolla 4 tai 5/9, kun taas korkeinta tasoa käytetään vain erikoistapauksissa.

Sanotaan, että 60 dB(A) on hyvä mittari, kun melu alkaa häiritä keskustelua.

Lue lisää liesituulettimien melutasosta.

 

Muita usein kysyttyjä kysymyksiä

Asennus

Huoneilmaan palauttava vai hormiin poistava liesituuletin?

Liesitasoon integroidut liesituulettimet on tarkoitettu poistamaan ruoanlaitosta vapautuva, likaantunut ilma. Kaikista optimaalisin ratkaisu sisäilman puhdistamiseen on johtaa höyryt ja käryt liesituulettimen rasvasuodattimen läpi poistoputken kautta suoraan ulkoilmaan.

On kuitenkin tapauksia, joissa käryjen ja höyryn johtaminen ulkoilmaan ei ole mahdollista, esimerkiksi kerrostaloissa. Myös liesituulettimen suunnittelu ja oikea sijoittaminen on tärkeää huomioida. Ratkaisuna näihin tilanteisiin on huoneilmaan palauttava liesituuletin, jossa on suodatin ilman puhdistamiseen. Kiertoilmamallissa ilma imetään, ja johdetaan sitten rasvasuodattimen ja aktiivihiilisuodattimen läpi, jonka jälkeen puhdistettu ilma johdetaan takaisin huoneilmaan, joka puhdistetaan ohjaamalla se toistuvasti kierrätyssuodattimen läpi. Huomaa kuitenkin, että suodattimet eivät poista höyryä. Se on poistettava lisätuuletuksella tai talon asuinhuoneiston ilmanvaihtojärjestelmän kautta. Ilman kierrätyksen yhteydessä on myös tärkeää, että raitisilman virtaus on suljettu käytön aikana.

 

Liesi liesituulettimella EICO

Hormiin poistava vs huoneilmaan palauttava liesituuletin – plussat ja miinukset

Lue tästä hormiin poistavan ja huoneilmaan palauttavan liesituulettimen plussista ja miinuksista.

Hormiin poistava

Hormiin poistava liesituuletin:

Plussat:

 • Tehokkain vaihtoehto keittiön ilman puhdistamiseen ja hyvän sisäilman ylläpitoon.
 • Pienempi melutaso kuin huoneilmaan palauttavassa mallissa.
 • Huoltovapaa, sillä sinun ei tarvitse vaihtaa suodatinta.
 • Kosteus johdetaan ulos imun avulla.

Miinukset:

 • Väärä asennus voi aiheuttaa melua. Varmista siis, että asennus on suoritettu oikein. 
 • Energiahäviö talvella, koska lämmin ilma imetään ja kuljetetaan ulos, mikä voi johtaa korkeampaan lämmityslaskuun.
Huoneilmaan palauttava

Huoneilmaan palauttava liesituuletin:

Plussat

 • Suunnitteluvapaus – huoneilmaan palattavalla liesituulettimella varustettu keittotaso voidaan sijoittaa keskelle huonetta keittiösaarekkeelle, johon ei esimerkiksi ole mahdollista asentaa lattiapoistoa.
 • Poistokanavaa varten ei tarvitse tehdä reikää ulkoseinään.
 • Yksinkertainen ja helppo asennus ilman lisäputkia ja poistokanavaa.

Miinukset

 • Suodatin tulee vaihtaa säännöllisesti.
 • Suodattimella varustetut liesituulettimet eivät poista kosteutta.
 • Suodattimella varustetut liesituulettimet eivät myöskään poista ultrahienoja ruoanlaitossa syntyviä hiukkasia.
Nikolatesla

Tarkistuslista ennen ostoa

Käy läpi tämä lista ennen liesitaso-liesituulettimen ostamista.

 • Tarkista, vastaako liesituulettimen äänitaso toiveitasi.
 • Onko laitteen mitat oikeat? Liesitaso-liesituulettimemme sopivat standardi keittiöihin, mutta tarkista vielä, sopiiko se kyseiseen keittiöelementtiin.
 • Tarkista, millainen putkistopaketti kuuluu valitun mallin mukaan. Pitääkö hankkia lisäputkia?
 • Tarkista, että valitsemasi asennustapa vastaa myös tarpeitasi ja toiveitasi.
 • Tarkista, että tuotteessa on tarvitsemasi turvatoimenpiteet – esim. lapsilukko.
 • Kuinka monta ja kuinka isoja keittolevyjä tarvitset? Monissa liesituulettimissamme on toiminto, joka mahdollistaa kahden keittolevyn yhdistämisen yhdeksi suureksi keittolevyksi.
 • Sopiiko liesituulettimen design yhteen muiden kodinkoneiden ja keittiön tyylin kanssa? 
 • Vastaavatko hinta ja toiminnot tuotteelle arjessa asetettuja odotuksia?

Phantom: Markkinoiden maksimaalisin imuteho -ja minimaalisin äänitaso

Phantom-sarja EICOlta

Phantom-sarjan mallien imuteho on markkinoiden kärkipäässä jopa 6,2 m/s - 7,0 m/s nopeudella. Tämä yhdistettynä erittäin alhaiseen äänitasoon, intuitiiviseen käyttöliittymään ja ajattomaan eleganttiin muotoiluun tarkoittaa, että Phantom on suunniteltu olemaan paras vaihtoehto pohjoismaisiin koteihin. 

Lue lisää
Phantom fra EICO
Phantom
Phantom

Valikoima Phantom-malleja

Galileo Smart

Italialaista luksusta

Galileo -sarja Faberilta

Italialaisen valmistajan, Faberin, Galileo on sarja liesitaso-liesituuletin yhdistelmämalleja. Faber on maailman toiseksi suurin liesituulettimien valmistaja, joka on toiminut ilmanvaihdon parissa yli 60 vuotta. Faberilla kiinnitetään maksimaalista huomiota pienimpiinkin yksityiskohtiin ja osaaminen on keskiössä. 

Katso kaikki mallit
Galileo smart
Galileo Smart

Valikoima Galileo Smart-malleja

Palkittu italialainen tuotesarja

NikolaTesla-sarja Elicalta

Italialainen NikolaTesla tuotesarja Elicalta on voittanut useita kansainvälisiä suunnittelu palkintoja. NikolaTesla on kompakti, hiljainen ja älykäs laite, jossa ilmanvaihto, moottori ja suodatin on sisäänrakennettu induktiotasoon. Sen muotoilu on virtaviivaista ja materiaalit korkealuokkaisia. NikolaTesla malleja löytyy myös valkoisena ainoana luokassaan.

Katso kaikki mallit
Aspiration hobs fra EICO
NikolaTesla
NikolaTesla

Valikoima NikolaTesla-malleja

Lue lisää