05/31/2022

Mittaa viinisi lämpötila

Ei ole yhdentekevää, missä lämpötilassa säilytät viinejä. Lue alta, mikä lämpötila on optimaalinen kuohuviinille, valkoviinille, roséviinille ja punaviinille.

Viinikaapit Vestfrost

Hankkiessasi viinikaapin, varmistat viiniesi kauniin ja edustavan säilytyksen. Samalla myös mahdollistat optimaaliset säilytysolosuhteet viineille. Yksi tärkeimmistä on lämpötila, jossa viiniä säilytetään - kysymys vain: mikä on optimaalinen lämpötila?

Lämpötilan vakaus on välttämätön

Viinin säilyvyyden kannalta on tärkeintä, että säilytyslämpötila pysyy tasaisena läpi vuoden. Vähemmän tärkeää on se, säilytetäänkö viini 7 vai 17 asteessa – pääasia on, että vältytään suurilta ja nopeilta lämpötilanvaihteluilta.

Jos säilytät viinejäsi liian matalassa lämpötilassa, ne kehittyvät liian hitaasti. Lämpötilan ollessa liian korkea, viini kehittyy liian nopeasti. Jos säilytyslämpötila menisi miinuksen puolelle, voi viinin maku ja luonne kadota kokonaan. Juuri näistä syistä viinikaappi auttaa varmistamaan viiniesi arvokkaiden tippojen säilyvyyden ja viinin oikean maun.

Eri viinien tarjoilulämpötila

Vaikka viinin tarjoilulämpötilan suhteen ei ole ratkaisevaa, onko lämpötila korkea vai matala - kohtuullisissa rajoissa tietenkin - makuelämys riippuu pitkälti siitä, onko tarjoilulämpötila sopiva viinityypille.

Kuohuviini:

Lämpötila 7-12 astetta on ihanteellinen tarjoilulämpötila - asteikon alaosassa kevyille kuohuviineille ja asteikon yläpäässä intensiivisille, luonnekkaille ja täyteläisemmille viineille.

Valko- ja roseviini:

7-9 astetta on optimaalinen kevyille, nuorille viineille, kuten Riesling, Pinot Gris ja Sauvignon Blanc. 10-12 sopii astetta intensiivisemmille ja täyteläisemmille viineille, kuten Chardonnaylle ja 12-14 astetta täyteläisemmille ja luonteikkaille viineille.

Punaviini:

Paljon kuultu "huoneenlämpö" kannattaa unohtaa, kun halutaan sopiva tarjoilulämpötila viinille. Ei riitä, että olohuoneen lämpötila on 26 astetta ja istutaan takan edessä. Hyvä sääntö on tarjota kevyet punaviinit 13-15 asteessa ja täyteläisemmät ja vahvemmat punaviinityypit noin 16-18 asteessa.

Täältä löydät kaiken, mitä sinun pitäää tietää viinikaapeista