6 helppoa vinkkiä jääkaapin puhdistukseen

Monelle meistä jääkaapin puhdistus on ylimääräinen kotityö, jonka haluaa tehdä vain kun on pakko. Olemme koonneet kuusi parasta ja helppoa vinkkiä, jotka auttavat jääkaapin puhdistuksessa.

Jääkaapin puhdistus

Tarvitset nämä:

Lämmin vesi, pesuvati tai tiskiallas, astianpesuaine, tiskirätti, keittiöpyyhe, vanupuikko, pieni harja (mahdollisesti hammasharja) ja suihkupullo.

Näin puhdistat jääkaapin

Vinkki #1

Aloita kytkemällä sähkövirta pois jääkaapista. Tyhjennä seuraavaksi kaappi elintarvikkeista. Jos sinulla on kylmälaukku, käytä sitä jääkaapin puhdistamisen aikana, jotta elintarvikkeet eivät pääse pilaantumaan.

Vinkki #2

Ota kaapista pois hyllyt, lokerot ja säilytyslaatikot. Riippuen eri osien likaisuudesta, voit joko pyyhkiä ne liinalla, jossa on astianpesuainetta tai liottaa osat lämpimässä vedessä, jossa on astianpesuainetta.

Vinkki #3

Seuraavaksi siirrytään itse jääkaappiin. On hyvä aloittaa kaapin ulkopuolelta. Aloita kahvan perusteellisella puhdistuksella, sillä kahvaan kerääntyy paljon bakteereita. Puhdista sen jälkeen suuret pinnat.

Kun olet puhdistanut kaapin ulkopuolelta, siirry sisäosiin. Lämpimän veden, jossa on hieman astianpesuainetta sekä liinan tai tiskirätin lisäksi voit käyttää pientä harjaa - esimerkiksi hammasharjaa - päästäksesi pienimpiin väleihin. Jos sinulla on suihkupullo, voit myös suihkuttaa väleihin astianpesuainetta sisältävää vettä ja antaa sen vaikuttaa muutaman minuutin ennen pois pyyhkimistä.

Vinkki #4

Muista puhdistaa myös tiivisteet –  niihin voi kerääntyä paljon likaa. Toinen tärkeä paikka on jääkaapin takana oleva tyhjennysaukko. Löydät sen jäähdytyselementin alta. Aukon voi puhdistaa vanupuikolla. Jos jäähdytyselementin alla on ruokajäämiä, puhdista ne pois, jotta vesi pääsee valumaan vapaasti aukosta.

Vinkki #5

Pese seuraavaksi kaapin hyllyt ja laatikot ja kuivaa ne ja jääkaappi puhtaalla liinalla tai keittiöpyyhkeellä. Jääkaapin ja säilytyslokeroiden ja -laatikoiden tulee olla täysin kuivia kun kytket sähkövirran takaisin kaappiin.

Vinkki #6

Kytke jääkaappiin sähkövirta ja laita kaappi päälle, laita sitten elintarvikkeet takaisin kaappiin. Varmista, ettei lämpötila ole yli 5 astetta. Bakteerit leviävät helpommin, jos lämpötila nousee korkeammaksi. 

 

Tutustu lisää Vestfrostin jääkaappeihin