Miten asennan liesituulettimen oikein?

Varmista liesituulettimen oikeaoppinen asennus, jotta laite toimii optimaalisesti ja varmistaa puhtaan ja raikkaan ilman keittiössäsi.

2253

Uuden liesituulettimen oikea asentaminen on keskeistä keittiön ilmanlaadun kannalta. Tehokkaan ja puhtaan ilmanvaihdon varmistaminen edellyttää sekä oikeanlaisen laitteen valintaa että huolellista asennusta.

 

Voinko tehdä asennuksen itse?

 

Vaikka monen liesituulettimen asennus on mahdollista ilman ammattitaitoa, on tärkeää arvioida omaa osaamistasoa ja laitteen vaatimuksia ennen asennuksen aloittamista. Jos laitteessa ei ole tavallista sähköpistoketta, suosittelemme käyttämään valtuutettua sähköasentajaa turvallisuusriskien välttämiseksi.

 

Poistoputkien merkitys

 

Poistoputkien asianmukainen valinta ja asennus ovat avainasemassa, kun halutaan varmistaa liesituulettimen tehokas toiminta. Kiinteiden putkien käyttö joustavien letkujen sijaan minimoi ilmavastuksen ja mahdollistaa ilman sujuvamman virtauksen, mikä tehostaa ilmanpoistoa. Poistoputken halkaisijan on aina oltava tismalleen sama kuin liesituulettimen poistoaukon.

 

Liesituulettimen tehokkuuden maksimoimiseksi on suositeltavaa käyttää mahdollisimman lyhyttä poistoputkea ilman tarpeettomia mutkia. Mahdollinen 90 asteen taivutus tulee tehdä mahdollisimman kaukana liesituulettimesta. Jokainen lisämutka vähentää ilmanvaihdon tehokkuutta ja voi johtaa suorituskyvyn heikkenemiseen.

 

Tutustu EICOn poistoputkiratkaisuihin täällä »

 

Asennuksen suunnittelu

 

Ennen asennusta on tärkeää lukea laitteen mukana toimitettava käyttöopas huolellisesti sekä suunnitella liesituulettimen sijoitus. Varmista, että noudatat valmistajan suosittelemia vähimmäisetäisyyksiä keittotason ja liesituulettimen välillä. Tämä ei ainoastaan takaa tehokasta ilmanvaihtoa, vaan myös ehkäisee lämpövaurioita ja parantaa turvallisuutta.

 

Ylläpito ja huolto

 

Oikean asennuksen lisäksi on tärkeää suorittaa säännöllistä ylläpitoa ja huoltoa, jotta liesituuletin toimii optimaalisesti pitkään. Tämä sisältää esimerkiksi suodattimien säännöllisen puhdistuksen tai vaihdon.

 

Yhteenveto

 

Liesituulettimen asennus ja käyttöönotto vaativat huolellista suunnittelua ja toteutusta. Olipa kyseessä itsenäinen asennus tai ammattilaisen palkkaaminen, on tärkeää varmistaa, että kaikki turvallisuus- ja suorituskykystandardit täyttyvät. Oikeanlaisilla poistoputkilla, asianmukaisella etäisyydellä keittotasoon ja säännöllisellä huollolla varmistat, että liesituuletin toimii tehokkaasti ja pitää keittiösi ilman puhtaana ja raikkaana.