Näin puhdistat NikolaTesla -liesitaso liesituulettimen

Jos olet integroidulla liesituulettimella varustetun NikolaTesla-keittotason onnekas omistaja, tai vasta suunnittelet sellaisen hankintaa, suosittelemme tutustumaan näihin puhdistusohjeisiin heti alusta alkaen. Asianmukaista puhdistusta noudattaen liesituulettimen imuteho on parempi sekä se kestää käytössä pidempään. Kaiken lisäksi puhdistaminen on helppoa ja käy käden käänteessä.

NikolaTesla

Muista, että jos sinulla herää mitään kysymyksiä, voit aina ottaa meihin yhteyttä välttääksesi virheet, jotka voivat lopulta tulla kalliiksi. Löydät myös eri mallien käyttöohjeet verkkosivuiltamme kunkin tuotteen alta. Mukavia siivoushetkiä!

Seuraa tätä step-by-step opasta NikolaTesla-mallien puhdistuksessa

Seuraava opas koskee NikolaTesla Switch, NikolaTesla Switch Glow, NikolaTesla One, NikolaTesla Prime, NikolaTesla Prime +, NikolaTesla Prime S, NikolaTesla Prime S+, NikolaTesla Libra, NikolaTesla Fit, NikolaTesla Fit XL, NikolaTesla Alpha, NikolaTesla Unplugged ja NikolaTesla Flame -malleja. 

NikolaTesla

Liesitason puhdistus ja huolto

Ennen kuin aloitat minkäänlaista puhdistus- tai huoltotoimenpidettä, varmista, että keittolevyt on kytketty pois päältä ja että kuumuuden merkkivalo on sammunut.

Tämän jälkeen siivous voi alkaa.

Tärkeää: Vältä syövyttävien pesusienten ja hankaussienten käyttöä. Niiden käyttö saattaa vaurioittaa lasia ajan myötä. Älä myöskään käytä kemiallisia puhdistusaineita, kuten tahrojen tai uunin puhdistamiseen tarkoitettuja suihkeita.

Keittotason tulee antaa jäähtyä ruuanlaiton päätyttyä ja sen jälkeen se tulee puhdistaa ruuanjäämistä. Sokeri ja runsaasti sokeria sisältävät ruoat vahingoittavat keittotasoa ja ne on poistettava välittömästi. Suola, sokeri ja hiekka voivat naarmuttaa lasipintaa. Käytä pehmeää liinaa, paperipyyhettä tai induktioliedelle tarkoitettuja tuotteita keittotason puhdistamiseen (noudata aina valmistajan ohjeita). Älä koskaan käytä höyrypesuria liesituulettimella varustetun lieden puhdistamiseen.

Nesteiden keräyssäiliön puhdistus

Tärkeää: Jos keittotasolle on roiskunut vahingossa suuria määriä nesteitä, kannattaa tuotteen alla sijaitseva keräyssäiliö tyhjentää säännöllisin väliajoin. Tämä käy kätevästi avaamalla säiliön hanaventtiilin ja valuttamalla nesteet toiseen astiaan.

Perusteellisempaa puhdistusta varten säiliö on mahdollista irrottaa myös kokonaan.

NikolaTesla puhdistus ja huolto
NikolaTesla puhdistus ja huolto

Metalliritilän puhdistus

(Koskee seuraavia malleja: NikolaTesla Prime, NikolaTesla Prime +, NikolaTesla Prime S, NikolaTesla Prime S+, NikolaTesla One, NikolaTesla Switch Glow, NikolaTesla Alpha, NikolaTesla Fit XL, NikolaTesla Fit, NikolaTesla Unplugged ja NikolaTesla Flame).

Ritilä tulee pestä käsin lämpimällä vedellä ja neutraalilla pesuaineella ja kuivata huolellisesti ruosteen välttämiseksi.

NikolaTesla puhdistus ja huolto

Nuppien puhdistus - Erityisesti NikolaTesla Unplugged -mallille

Perusteellisempaa puhdistusta varten nupit voidaan irrottaa; ne on kiinnitetty magneettisesti keittotasoon, joten niiden nostaminen riittää. Nupit tulee pestä käsin lämpimällä vedellä ja neutraaleilla pesuaineilla ilman sieniä tai liinoja. 

Liesituuletinosan puhdistus ja huolto

Käytä puhdistuksessa vain kosteaa liinaa, jossa on nestemäistä neutraalia pesuainetta. On erittäin tärkeää, että et koskaan käytä työkaluja tai teräviä esineitä puhdistukseen. Vältä hankausaineita sisältävien tuotteiden sekä alkoholin käyttöä.

Rasvasuodatin

Rasvasuodattimen tehtävänä on kerätä paistamisesta syntyneet rasvahiukkaset. Rasvasuodattimen säännöllinen puhdistaminen on luonnollisesti välttämätöntä liesituulettimen toimintakyvyn säilyttämiseksi. Suodatin on puhdistettava kerran kuussa (tai suodattimen puhdistuksen merkkivalon ilmoittaessa) miedolla pesuaineella, käsin tai astianpesukoneessa alhaisessa lämpötilassa ja lyhyellä pesuohjelmalla. Astianpesukoneessa pestäessä rasvasuodatin saattaa värjäytyä, mutta se ei vaikuta negatiivisesti sen suodatusominaisuuksiin. Kartionmallinen rasvasuodatin on helppo irroittaa sekä pesun jälkeen laittaa takaisin paikoilleen. 

NikolaTesla suodatin huolto ja puhdistus

Keraaminen aktiivihiilisuodatin

Liesituulettimen suodattimen tehtävänä on eliminoida ruoanlaitosta syntyviä hajuja ja käryä. NikolaTeslan huoneilmaan palauttavat mallit on varustettu neljällä keraamisellasuodatinyksiköllä, jotka keräävät hajut aktiivihiilen ansiosta. Aktiivihiili on rakennettu keraamiseen rakenteeseen, joka mahdollistaa epäpuhtauksien vangitsemisen imukykyisen pinnan ansiosta. Keraamisten aktiivihiili suodattimien kyllästyminen tapahtuu pitkäaikaisen käytön saatossa, ja riippuu paljolti kuinka usein suodattimet puhdistetaan. Muutaman kuukauden välein keraamiset suodattimet voidaan lämpöregeneroida uunissa 200 °C:ssa 45 minuutin ajan. Regenerointi mahdollistaa sen, että suodattimet säilyvät suorituskykyisinä jopa 5 vuotta, siinä missä useiden muiden aktiivihiilisuodattimien käyttöikä on vain 1-3 vuotta. 

NikolaTesla keraamiset suodattimet

Erityistä NikolaTesla Flame -kaasuliesitasolle

Liesituulettimella varustetun NikolaTesla Flame -kaasuliesitason käyttöiän pidentämiseksi on tärkeää suorittaa perusteellinen yleispuhdistus säännöllisesti:

  • Lasi-, teräs- ja emaloidut osat on puhdistettava sopivalla hankaamattomalla ja syövyttämättömällä tuotteella. Vältä klooria sisältäviä tuotteita (valkaisuaineita ja vastaavia)
  • Vältä happamien tai emäksisten tuotteiden (etikka, suola, sitruunamehu jne.) jättämistä kaasupolttimille, ja pese polttimen irrotettavat yläosat kiehuvalla vedellä ja neutraalilla pesuaineella. Kuivaa osat perusteellisesti ja tarkista, ettei mikään kaasupolttimen rei'istä ole kokonaan tai osittain tukossa.

Puhdistuksen jälkeen ritilät ja polttimet on asetettava takaisin paikoilleen.

 

NikolaTesla puhdistus ja huolto

Lisätietoja eri mallien huollosta ja puhdistuksesta löydät verkkosivuiltamme jokaisen tuotteen kohdalta löytyvistä käyttöoppaista.

 

Tutustu lisää NikolaTesla-tuotesarjaan täällä »