Näin puhdistat Phantom-liesitaso liesituulettimen

Jos olet integroidulla liesituulettimella varustetun Phantom-keittotason onnekas omistaja, tai vasta suunnittelet sellaisen hankintaa, suosittelemme tutustumaan näihin puhdistusohjeisiin heti alusta alkaen. Asianmukaista puhdistusta noudattaen liesituulettimen imuteho on parempi sekä se kestää käytössä pidempään. Kaiken lisäksi puhdistaminen on helppoa ja käy käden käänteessä.

Näin puhdistat integroidulla liesituulettimella varustetun Phantom-lieden

Seuraa tätä step-by-step opasta Phantom-mallien puhdistuksessa

Käytön jälkeen keittotason tulee antaa jäähtyä, minkä jälkeen se voidaan puhdistaa kiinni palaneista ruuantähteistä ja tahroista.

Suosittelemme aktivoimaan lapsilukon ennen lasikeraamisen keittotason puhdistamista, jotta keittotaso ei käynnisty vahingossa. Puhdista liesi liinalla, jossa on lämmintä vettä ja vähän neutraalia saippuaa.

Jos päätät käyttää muita puhdistusaineita, käytä vain lasikeraamisten liesien puhdistusaineita. Noudata tuotteen pakkauksessa olevia ohjeita.

Älä käytä seuraavia puhdistusaineita, sillä ne voivat vahingoittaa keittotason lasikeraamista pintaa:

 • Kalkinpoistotuotteet tai tahran- ja ruosteenpoistoaineet
 • Astianpesukoneelle tarkoitetut pesuaineet
 • Ikkunanpesuaineet
 • Pesuaineet, jotka sisältävät soodaa, ammoniakkia, happoja tai kloridia
 • Sienet
 • Hankaavat harjat
 • Liuottimet
 • Pyyhekumi
 • Terävät esineet
 • Tuotteet uunien ja grillien puhdistukseen
 • Höyrylaitteet

Liesituulettimen reunan vahingoittumisen välttämiseksi on noudatettava seuraavia ohjeita:

 • Käytä vain lämmintä vettä ja vähän saippuaa.
 • Älä käytä teräviä työkaluja tai hankausaineita
 • Älä käytä lasikaavinta

Ritilä

Useissa malleissamme on ritilä – tämä koskee muun muassa Phantom Primea. Ritilää ei voi pestä astianpesukoneessa. Sen sijaan se on pestävä käsin lämpimässä vedessä ja hankaamattomalla neutraalilla saippualla. Ritilä on kuivattava huolellisesti jälkikäteen ruostumisen välttämiseksi. Jäljelle jäänyt lika poistetaan lasikaapimella. Varo, ettet loukkaa itseäsi kaapimella.

Voidaan pestä astianpesukoneessa

Integroidun liesituulettimen muut irrotettavat osat voidaan useimmissa tapauksissa pestä astianpesukoneessa. Rasvasuodattimet on helppo irrottaa ja ne voidaan puhdistaa helposti astianpesukoneessa. Näin toimittaessa osan väri saattaa haalistua hieman, mutta tämä ei vaikuta tehokkuuteen. Tarkista tuotteesi käyttöohje ennen kuin laitat osat astianpesukoneeseen.

Nesteiden keräyssäiliön tyhjennys

Keräyssäiliöön päätyneet ylikiehuneet nesteet on luonnollisesti tyhjennettävä säännöllisin väliajoin. Säiliö on helposti saavutettavissa ja siinä on venttiili, jonka avulla nesteet on helppo tyhjentää. Katso lisätietoja käyttöohjeesta.

Keittotasolla oleva sokeri on poistettava välittömästi

Jos kuumalle keittotasolle joutuu sokeria tai sokeripitoista ruokaa, muovia tai foliota, on suositeltavaa sammuttaa se. Poista nämä aineet välittömästi keittoalueelta kaapimella, vaikka levy olisi vielä kuuma, muuten ne voivat vaurioittaa lasikeraamia jäähtyessään. (Varoitus: palovammojen vaara!) Puhdista lopuksi keittoalue, kun se on jäähtynyt.

Lieden piirrokset

Levyn piirrokset ja grafiikka voivat kulua pois käytettäessä hankaavia ja aggressiivisia puhdistusaineita tai terässieniä, ja siksi niiden käyttöä tulee välttää. Silti piirrosten kuluminen ei vaaranna tuotteen asianmukaista toimintaa millään tavalla.

Saat aina parhaan imutehon - ja pidemmän käyttöiän - noudattamalla valmistajan puhdistus- ja huolto-ohjeita. Muista, että voit aina etsiä käyttöohjeita nettisivuiltamme kyseisen tuotteen alta.

Katso kaikki Phantom-mallimme täältä: