Tämän takia sinun kannattaa puhdistaa liesituulettimesi rasvasuodatin

Milloin viimeksi puhdistit liesituulettimen rasvasuodattimen? Liesituulettimen rasvasuodatin on puhdistettava usein, jotta sen toimintakyky säilyy mahdollisimman optimaalisena.

eico

Tyydyttyneen rasvan suodatin

Kun rasvalla kyllästetty ilma imetään liesituulettimen rasvasuodattimen läpi, ilma jäähtyy ja rasvahiukkaset jäävät kiinni ja tarttuvat rasvasuodattimeen. Se on nimenomaan rasvasuodattimen tarkoitus – että kypsennyksestä syntyvä rasva kerätään ennen kuin se imeytyy ja laskeutuu liesituulettimen sisäosiin. Siksi on myös tärkeää, että kiinnität huomiota rasvasuodattimen säännölliseen puhdistamiseen. Liesituulettimen imuteho heikkenee merkittävästi, jos rasvasuodatin on täynnä rasvaa ja likaa. Lisäksi tulipalon vaara kasvaa, kun suodatin on likainen. Liesituulettimen aiheuttama tulipalo on todennäköinen rasvasuodattimen ollessa tukossa. Vanhoilla rasvakertymillä on alhainen leimahduspiste, joten ne voivat syttyä helposti palamaan korkeassa lämpötilassa. Imutehon säilyttämisen lisäksi tämä on siis myös hyvä syy pitää rasvasuodattimet puhtaina.

Rasvasuodattimen puhdistusvinkkejä

Rasvasuodatinta on huollettava säännöllisesti, jotta se toimisi optimaalisesti.  

Parhaan tuloksen saavuttamiseksi suosittelemme suodattimen puhdistamista vähintään 14 päivän välein. Se voidaan ottaa pois ja puhdistaa miedolla pesuaineella, käsin tai astianpesukoneessa alhaisessa lämpötilassa ja lyhyellä pesuohjelmalla. Astianpesukoneessa pestäessä rasvasuodatin saattaa värjäytyä, mutta se ei vaikuta negatiivisesti suodatusominaisuuksiin.

 

Katso kaikki suodattimet täältä.