Varmista optimaalinen ilmanpoisto liesituulettimellesi

Kaunein ja tehokkainkin liesituuletin tarvitsee kunnolliset ilmanpoistoputket toimiakseen optimaalisesti. Katso lista asioista, joita sinun pitää huomioida.

Prime flow

Vaikka kuulostaakin tekniseltä (ja ehkä hieman tylsältä), on tärkeää, että liesituulettimen ilmanpoisto toimii optimaalisesti tai muuten liesituuletin ei pysty operoimaan täydellä suorituskyvyllään.

Asennus ammattilaisen tekemänä

Ennen kuin asennat liesituulettimen, on tärkeää keskustella asennuksesta ammattilaisen kanssa. Yleisellä tasolla ei voida sanoa tarkasti, miten ilmanpoisto tulisi suunnitella. Se riippuu keittiösi yksilöllisistä olosuhteista, ja siksi optimaalisen poistoputkiston arvioimiseksi tarvitaan asiantuntevaa ammattilaista.

Kuusi vinkkiä

Huolimatta siitä, että itse asennuksessa on hyvä käyttää ammattilaisen apua, kiinnitä huomiota alla oleviin tärkeisiin vinkkeihin optimaalisen poistoilmaratkaisun varmistamiseksi:

  • Varmista, että poistoilmaputki on mahdollisimman lyhyt, tällä tavoin tehostat poistoa.
  • Valitse putkille mahdollisimman suuri halkaisija, se vaikuttaa eniten poistoon.
  • Käytä joustavien putkien sijaan kiinteitä ja sileitä putkia. Muunlaisia putkia tulee käyttää vain, jos se on ehdottoman välttämätöntä. 
  • Varmista, että liesituulettimessa on eristetty putki.
  • Käytä samaa poistoputken ja kattohuuvan/seinäläpiviennin halkaisijaa kuin liesituulettimen pakoputken halkaisija on.
  • Varmista, että putkisto on sileä ilman mutkaa ja että 90 asteen mutka tehdään mahdollisimman kauas liesituulettimesta. 

Katso kaikki EICOn poistoputkistoratkaisut täältä